Kennel Shotrix

Välkommen till Kennel Shotrix

Om ossMadeleine & Michael Holmquist heter vi som ligger bakom Kennel Shotrix.Vi bor i norra Skåne i en liten by som heter Råby. Vi tillbringar gärna vår lediga tid med barn, barnbarn och vänner. Förutom att åka runt i husbilen med våra hundar på diverse utställningar sätter vi oss gärna på våra motorcyklar och kör en runda. Vårt nyaste intresse är trädgårdsodling till självhushåll. Hur länge det intresset håller i sig beror nog på skördarnas utfall.  

Jag (Madde) arbetar som skolkurator på en 7–9 skola och trivs väldigt bra med det. Jag har i princip alltid arbetat med människor på något sätt. Micke arbetar som konsult inom byggbranschen.


 

Cairnterrier kom vi i kontakt med genom att min mamma skaffade en helt ljuvlig vetefärgad tik vid namn Niccole. Vår första egna cairnterrier, en tik, Crumb´s Love Over Gold ”Shosanna” köpte vi 2021 av Anette Palm Kennel Crumb´s.  Året efter kom River Deep´s Drama Queen ”Beatrix” som vi köpte av Jan-Inge Johansson Kennel River Deep´s.

Den snabbtänkte har säkert redan räknat ut varför vår kennel heter Shotrix…. om inte Shosanna, Beatrix.När vi skaffade prinsessorna var tanke inte att vi skulle starta uppfödning. Detta beslut mognade fram då vårt intresse för rasen växte. Sagt och gjort kennelnamn lämnades in böcker plöjdes, kurser gicks och jag har haft oändliga samtal med andra cairnterrier uppfödare som varit mycket stöttade, hjälpsamma och peppande.

Shosanna är den tik som är startskottet för vår kennel. Att hitta en hane som passade till hennes linjer visade sig vara ett knepigare projekt än jag trodde. Men med med mycket efterforskning  hjälp och råd så hittade vi en fantastisk fin kille Cairnsters Viva La Vida (DKCH, SICH, HRCH, FICH, INTCH) i Danmark. Så juldagen 2023 satte vi oss i bilen tidigt och begav oss mot Danmark, närmare bestämt till Esbjerg.


Jag är väldigt ödmjuk inför uppgiften att föda upp hundar och väl införstådd med att det kommer ta tid att lära sig. Jag har en vision i mitt avelsarbete som jag hoppas kunna efterleva. Jag kommer alltid att sträva efter att ta genomtänkta beslut och göra noggrann efterforskning för att nå de resultat jag eftersträvar. För mig är det viktigt med:  • Mentalt stabila och trygga hundar som har alla de egenskaper en Cairnterrier ska ha.
  • Men även att föda upp exteriört vackra och välbalanserade hundar.